Wednesday, June 29, 2016

ငါးစင္႐ိုင္းအိုးကပ္ ခ်က္နည္း ••••••••••••••••••••

ငါးစင္႐ိုင္း...............၂၀က်ပ္သားခန္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၃လုံး
ၾကက္သြန္နီ.. .........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ..........၅တက္
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္...၅ေတာင့္
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. .....၅ေတာင့္
ပင္စိမ္း(သို႔)႐ွမ္းနံနံ....မိမိႏွစ္သက္သလို

ငါးစင္႐ိုင္းကို..ေခ်းထုတ္၊ႏႈတ္သီးျဖတ္ၿပီးေရေဆးသန္႔
စင္ပါ။

ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔
ျဖင့္အရသာနယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ၊ျဖဴ ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေတြကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
႐ွမ္းနံနံ တို႔ကိုပးါပါးလွီးပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုဦးစြာျဖန္႔ခင္း
ၿပီးေထာင္းထားေသာအေရာကိုျဖန္႔ထည့္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုလည္းေပါင္း
ထည့္ပါ။

ဒယ္အိုးပတ္လည္ကိုေရအနည္းငယ္ေလး(င႐ုတ္ဆုံ
က်င္းထားေသာေရ)ပတ္ထည့္ကာအဖုံးအုပ္ၿပီးမီးေအး
ေအးမွာခ်က္ပါ။

ေရခမ္းၿပီးဆီသံၾကားၿပီဆိုမွအဖုံးဖြင့္ၿပီးညင္သာစြာႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ။

အႏွစ္က်ၿပီဆို..အရသာနယ္ထားတဲ့ငါးေတြထည့္ကာ
ႏွံ႔သြားေအာင္ေနာက္တစ္ႀကိမ္ထပ္ေမႊေပးပါ။

အဖုံးအုပ္ထားၿပီးေရခမ္းဆီျပန္သည္အထိဆက္ခ်က္ပါ။(ဒီလိုအခ်ိန္မွာလုံးဝမေမႊေပးရပါဘူး)

ဆီျပန္လာလွ်င္႐ွမ္းနံနံ(သို႔)ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ၿပီးဒယ္အိုး
ကိုေစာင္းကာလွည့္ကာျဖင့္အိုးကပ္သည္အထိခ်က္ေပးပါ။

No comments: