ေဂၚဖီထုပ္က နာက်င္မႈကို ေလ်ာ့ပါးေစတယ္ဆိုတာ လူေတြ သိပ္မသိၾကပါဘူး။
ႏို႔တုိက္ မိခင္ေတြအတြက္ေတာ့ ေဂၚဖီထုပ္ရဲ႕အေၾကာင္းကို သိရင္ ဝမ္းသာရမွာပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔အတြက္ ထား႐ွိတဲ့ မီးဖုိေခ်ာင္ထဲက အရာေတြဟာ သာမာန္ျဖစ္ပြားေလ့႐ွိတဲ့ နာက်င္ကိုက္ခဲမႈေတြကို သက္သာေစတာ သိပါသလား။ ခႏၶာကိုယ္က နာက်င္ကိုက္ခဲမႈေတြကို သက္သာေစဖုိ႔ အခုပဲ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ သြားလိုက္ပါ။
၁။ နႏြင္း
နႏြင္းဟာ နာက်င္မႈကို သက္သာေစႏိုင္စြမ္း႐ွိပါတယ္။ အဆစ္အျမစ္ကိုက္သူေတြလည္း နႏြင္းကို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ကေတာ့ နႏြင္းနဲ႔ ႏြားႏို႔ကို ေရာစပ္ေသာက္သံုးၾကသလို ဒီအတိုင္းလည္း ေသာက္ၾကပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အန႔ံျပင္းလို႔ဆုိၿပီး ေ႐ွာင္ၾကဥ္စရာမလိုပါဘူး။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီကို ေနာက္ေက်ာ နာက်င္မႈေတြအတြက္ လိမ္းေပးရင္ သိသိသာသာ သက္သာလာတာ ခံစားရမွာပါ။
၃။ ၾကက္သြန္နီ
နားကိုက္ရင္ ၾကက္သြန္နီကို သတိရပါ။ ၾကက္သြန္နီကို အရည္ညႇစ္ၿပီး ရလာတဲ့အရည္ ၂ စက္၊ ၃ စက္ခန္႔ကို နားထဲကို ထည့္လိုက္ရင္ မိနစ္ပိုင္းအတြင္းမွာ နားကိုက္သက္သာပါတယ္။
၄။ ေဂၚဖီထုပ္
ေဂၚဖီထုပ္က နာက်င္မႈကို ေလ်ာ့ပါးေစတယ္ဆိုတာ လူေတြ သိပ္မသိၾကပါဘူး။ ႏို႔တုိက္ မိခင္ေတြအတြက္ေတာ့ သိထားဖို႔လိုပါတယ္။ ရင္သားေတြ ကိုက္ခဲနာက်င္မႈနဲ႔ ၾကံဳလာရၿပီဆိုရင္ ေဂၚဖီထုပ္က အဖတ္(အ႐ြက္)ေတြကို အေအးခံၿပီး ရင္သားကို ကပ္ေပးရပါမယ္။ ၃ မိနစ္ေလာက္ ကပ္ထားေပးၿပီးလို႔ ေဂၚဖီဖတ္ေတြ ညႇိဳးၿပီး ေပ်ာ့သြားရင္ ဖယ္႐ွားလိုက္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
၅။ ေလးညႇင္းပြင့္
သြားကိုက္ေနရင္ေတာ့ ေလးညႇင္းက ဆရာတစ္ဆူပါပဲ။ သြားကိုက္၊ သြားနာတာေတြ သက္သာေစဖုိ႔ ေလးညႇင့္ပြင့္ကို ႀကိတ္ၿပီး ကိုက္တဲ့သြားေပၚမွာ အံုထားေပးရင္ ခ်က္ျခင္းသက္သာသြားပါလိမ့္မယ္။
Source & Photo : Lifehack
No comments:
Post a Comment