Saturday, March 26, 2016

ခႏၶာကုိယ္ တင္းရင္းက်စ္လစ္ေစမယ့္ အစားအစာမ်ား

ခႏၶာကိုယ္ကုိ ေတာင့္တင္းက်စ္လစ္ေစဖုိ႕အတြက္ ဒါေတြစားဖုိ႕ လုိပါတယ္။

အမဲသား

သန္စြမ္းၿပီး တင္းရင္းက်စ္လစ္တဲ့ ခႏၶာကိုယ္ ရ႐ွိေစဖုိ႕ အမဲသားက စားသင့္တဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ဳိးပါ။
play

အမဲသားမွာ သံဓာတ္၊ ဇင့္၊ အဆီဓာတ္နဲ႕ ဗီတာမင္ B အုပ္စု ပါဝင္ပါတယ္။ ပ႐ုိတိန္းဓာတ္နဲ႕ အမုိင္ႏုိအက္စစ္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အမဲသားက ခႏၶာကိုယ္ ၾကြက္သားေတြ ေတာင့္တင္းက်စ္လစ္ေစပါတယ္။

ဒိန္ခဲေပ်ာ့

play

ဒိန္ခဲေပ်ာ့မွာ ပါဝင္တဲ့ caseinn ပ႐ုိတိန္းဓာတ္က ခႏၶာကိုယ္ ၾကြက္သားေတြ တင္းတင္းရင္းရင္း ႐ွိေစဖုိ႕ အေထာက္အကူ ျပဳပါတယ္။ ဒိန္ခဲေပ်ာ့မွာ ဗီတာမင္ B12၊ အက်ဳိးျပဳ အဆီဓာတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႕ အျခား အာဟာရဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ၿပီး က်စ္လစ္တဲ့ ခႏၶာကုိယ္ရေစဖုိ႕ ကူညီေပးပါတယ္။

ၾကက္ဥ

play

ၾကက္ဥ အပါအဝင္ ဥေတြမွာ ပ႐ုိတိန္းဓာတ္၊ အက်ဳိးျပဳ အဆီဓာတ္၊ အမုိင္ႏုိအက္စစ္၊ ဗီတာမင္ D နဲ႕ choline တုိ႕ ပါဝင္ပါတယ္။ ၾကက္ဥက ၾကြက္သားေတြ ဖြံ႕ၿဖဳိးမႈကုိ အေထာက္အကူျပဳၿပီး ခႏၶာကိုယ္ကုိ တင္းရစ္က်စ္လစ္ေစပါတယ္။

ငါး

ဗီတာမင္နဲ႕ သတၱဳဓာတ္ေတြ ၾကြယ္ဝတဲ့ ငါး စားျခင္းက ခႏၶာကုိယ္ တင္းရင္းက်စ္လစ္ေနေစဖုိ႕ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစပါတယ္။
play

ငါးစားျခင္းက ဦးေႏွာက္အတြက္သာမက ခႏၶာကိုယ္ ၾကြက္သားေတြအတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ဆဲလ္မြန္၊ တူနာ၊ မက္ကရယ္၊ ဆာဒင္း စတဲ့ ပင္လယ္ငါးေတြ စားသင့္ပါတယ္။

ဂ်ဳံႏွင့္လုပ္ေသာ မုန္႕မ်ား

play

ဂ်ဳံနဲ႕လုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႕ အပါအဝင္ မုန္႕အမ်ဳိးမ်ဳိးက ခႏၶကုိယ္ ၾကြက္သားေတြ က်စ္လစ္ေနေစဖုိ႕ အေထာက္အကူ ျပဳပါတယ္။

ႏုိ႕

play

ႏုိ႕ေသာက္ျခင္းက အ႐ုိးေတြ သန္မာေစသလုိ ၾကြက္သားေတြကုိလည္း က်စ္လစ္ေစပါတယ္။
Source & Photo: Daily Health

No comments: