အသားခ်စ္သူေတြအတြက္ေတာ့
ဒီသတင္းအပိုင္းအစေလးက သူတုိ႕အတြက္ စြန္႕ပစ္ခ်င္စရာ ျဖစ္ေနမွာေပါ့။
ဒါေပမယ့္လည္း တကယ္ေကာင္းမြန္တဲ့ က်န္းမာေရးဆုိတာ အသီးအရြက္ေတြဆီက လာတာပါ။
ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္ေတြအရ အသီးအရြက္စားသံုးသူေတြက ေယဘုယ်အားျဖင့္
အသားစားသံုးသူေတြနဲ႕ ယွဥ္ရင္ ေသြးဖိအားနည္းပါတယ္။ ဒီအခ်က္ေၾကာင့္
အသီးအရြက္စားသံုးသူေတြက အလိုအေလ်ာက္ဆုိသလို ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ဖုိ႕
အခြင့္အလမ္း နည္းပါးသြားပါၿပီ။
ဒီေတာ့ သင့္အေနနဲ႕ အသား၊
ငါးေတြကို မႏွစ္သက္ေတာ့တဲ့ အခ်ိန္ ၊ အသီးအရြက္ေတြကိုပဲ ေျပာင္းလဲ
စားေသာက္ဖုိ႕ အစီအစဥ္ရွိေနတယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေအာက္မွာ ေဖာ္ျပေပးမယ့္ အခ်က္ေတြက
သင့္ကို အေထာက္အကူျပဳပါလိမ့္မယ္။
(၁) ေသေစႏုိင္တဲ့ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း နည္းျခင္း
အသီးအရြက္ေတြက သင့္ကို အ၀လြန္ေစတဲ့ အဆီနဲ႕ ကိုလက္စထေရာဓါတ္ေတြ အျပည့္အသိပ္
ယူေဆာင္မေပးႏုိင္ပါဘူး။ ဒီေတာ့ သင့္ရဲ႕ ေသြးျပန္ေၾကာေတြကို ပိတ္ဆုိ႕မိလုိ႕
ျဖစ္ရတဲ့ အေသအေပ်ာက္ ကိစၥေတြလည္း မရွိႏုိင္ေတာ့ဘူးေပါ့။ ေနာက္ၿပီး
ဒီေရာဂါေတြနဲ႕ ဆက္စပ္တဲ့ နာတာရွည္ေရာဂါေတြလည္း မျဖစ္ပြားႏုိင္ပါဘူး။
ဒါေၾကာင့္ အဆံုးမွာေတာ့ ေသျခင္းတရားဆုိတာ သက္သက္လြတ္သမားေတြအေပၚ
ေစာေစာစီးစီး မက်ေရာက္ႏုိင္ေတာ့ပါဘူး။
(၂) ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေခ် နည္းျခင္း
အသီးအရြက္ေတြက သင့္ရဲ႕ ပန္းကန္ထဲမွာ အေရာင္စံုေနေစဖို႕တင္ မဟုတ္ဘဲ C
နဲ႕စတဲ့ ေရာဂါကေန ကင္းေ၀းေအာင္လဲ သင့္ကို ေစာင့္ေရွာက္ေပးပါတယ္။
အသီးအရြက္စားသံုးမႈ ပံုစံက ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏႈန္းကေန သင့္ကို
ထိန္းသိမ္းေပးတယ္လုိ႕ ဆုိပါတယ္။
(၃) ေသြးဖိအား နည္းျခင္း (ေသြးမတိုးျခင္း)
အသီးအရြက္စားျခင္းရဲ႕ ေကာင္းျခင္းေတြထဲက ေနာက္တစ္မ်ိဳးက ေဆးခန္းေျပးၿပီး
ခဏခဏ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ေနစရာ မလုိတာပါပဲ။ ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္ေတြအရ အသီးအရြက္ေတြက
ေသြးဖိအားကို မျမင့္တက္ေစဘဲ ပွ်မ္းမွ်အေျခအေနမွာသာ ထိန္းထားေပးႏုိင္ပါတယ္။
(၄) ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခနည္းျခင္း
အသီးအရြက္ သမားေတြအေနနဲ႕ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခမရွိဘူးလုိ႕
တုိက္ရိုက္ေတြ႕ရွိထားတာေတာ့ မရွိပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ အသီးအရြက္
စားေသာက္မႈပံုစံဟာ သင့္ရဲ႕၀ိတ္ကို က်ေစႏုိင္ရံုသာမက သင့္ရဲ႕ ေသြးတြင္း
သၾကားဓါတ္ႏႈန္းကိုပါ ထိန္းညွိေပးတဲ့အတြက္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ
ျဖစ္ႏုိင္ေခ်နည္းတယ္လုိ႕ သံုးသပ္ႏုိင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီေတာ့
သင္လည္း အသီးအရြက္သမားအျဖစ္ ေျပာင္းလဲေတာ့မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီလုိ
ေကာင္းက်ိဳးေလးေတြလည္း ရရွိႏုိင္တာေၾကာင့္ “အသီးအရြက္သမားေတြ အသက္ရွည္”
ဆုိတဲ့ ေခါင္းစဥ္နဲ႕ ဗဟုသုတအလို႕ငွာ ေဖာ္ျပလုိက္ရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment