Wednesday, January 20, 2016

ေထာပတ္သီးကို အျမန္မွည့္ေအာင္ လုပ္နည္း

       ေထာပတ္သီးက ေဖ်ာ္ေသာက္ပါေတာ့မယ္ဆိုမွ မမွည့္ႏုိင္ပဲ ေစာင့္ေနရတာမ်ိဳး ျဖစ္တက္ပါတယ္။


က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ၿပီး ဘယ္အခ်ိန္ျဖစ္ျဖစ္ စားလို႔ သင့္ေတာ္တဲ့အသီးတစ္မ်ိဳးကေတာ့ ေထာပတ္သီးပါ။ ေဖ်ာ္ရည္ပဲ ေဖ်ာ္ေသာက္ေသာက္၊ ဒီအတုိင္းပဲ စားစား သင့္ေတာ္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။
ျပႆနာက မမွည့္ေသးတဲ့ ေထာပတ္သီးဆိုရင္ ဘယ္လိုမွ စားလို႔မရတာပါပဲ။ ဒီေတာ့ ေထာပတ္သီးကို ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမရွိပဲ ျမန္ျမန္မွည့္ေအာင္ လုပ္နည္းရွိပါတယ္။ ဒီအတြက္ လိုအပ္တာကေတာ့ ပန္းသီးတစ္လံုးရယ္၊ အညိဳေရာင္စကၠဴအိတ္တစ္လံုးရယ္သာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးအစိမ္းကို ဝယ္လာၿပီးမွာ အိမ္မွာ မွည့္ေအာင္ေစာင့္တာဟာ ပိုၿပီးလည္း ေစ်းသက္သာသလို စိတ္လည္းခ်ရပါတယ္။

အညိဳေရာင္စကၠဴအိတ္တစ္လံုးကိုယူၿပီး အသင့္ရွိေနတဲ့ ေထာပတ္သီးနဲ႔ ပန္းသီးကို ေပါင္းထည့္လုိက္ပါ။ ေနာက္ၿပီးေတာ့ စကၠဴအိတ္ကို တက္ႏုိင္သေလာက္ အလံုပိတ္လိုက္ပါမယ္။ ဒါၿပီးရင္ေတာ့ စားပြဲတစ္ေနရာမွာ တစ္ညေလာက္ ထားလိုက္တဲ့အခါ မနက္က်ရင္ ေထာပတ္သီး မွည့္ေနတာ ေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။
ဒီနည္းနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းကိုလည္း ခ်က္ျခင္းမွည့္ေအာင္လုပ္လို႔ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ အတူထားရမွာပါ။
Source : Guardian
Photos : Huffington

No comments: